Taková je právě ta, kde nerostou kytky a není zelenina. Jistěže lze pochopit moderní trendy s krátkým pažitem na který se nesmí vstoupit, ale přece jen, tam kde nelétají motýli a nesedají na nádherné květy je přece jen poněkud mrtvo. Ale pokud se to někomu líbí, je to jistě jen jeho věc a nikdo mu do toho nemá co mluvit. Běžná zahrádka by však měla žít plným životem. Bez něj je zde mrtvo a ticho. Proto by to chtělo osadit čímkoli. Mladé švestky, nebo raději durancie, spoustu kytek a hlavně skleník https://www.skleniky.eu/, protože to je takový základ každého pěstitele čehokoli. A právě tato činnost umí povznést na duchu.

Každý, kdo již měl někdy tu možnost zahrádku mít a sklízet plody své práce, jistě může zodpovědně říci, že je to nádhera pozorovat, jak se například rajčátka začínají tvořit, zelenat a poté přecházejí do červené barvy. Někdo je trhá již zelené a dělá z nich exkluzivní čalamádu. Ale většinou se čeká až dozrají a každý kdo je jedl a má alespoň minimální kousky chuti musí sám uznat, že jíst tato rajská jablíčka a ta ze supermarketu je něco jako nebe a dudy. Ty vaše jsou totiž nehoněná vším možným a pravděpodobně jste se obešli i bez chemie. Mají tedy chuť takovou, jaká má být.

Nejde jen o rajčata, samozřejmě. Pěstovaných věcí může být o hodně více, ale právě rajčátka, papriky a okurky plus salát jsou asi ty nejpěstovanější věci u nás.
Existují také machři, kteří mají skleník například jen na kytky a třeba ještě na kaktusy. To sice nepřináší tak velký užitek, ale takový skleník je pak o to krásnější. A kytky se dají jistě velmi dobře prodat i v dnešní době, kdy už se na ně tak moc nedává. Možná je to chyba to naše odcizení se od přírody. A právě pomocí práce na zahrádce a ve skleníku obzvláště se k ní jistým způsobem zase přiblížíme. Což jistě není a nebude nikdy na škodu. Chce to jen začít.