V českých podnicích jako jsou cukrárny, kavárny a prodejny sladkostí už zdaleka nenajdete pouze tradiční české dezerty. Spousta podniků se rozhodla svou výrobu rozšířit i o zahraniční dezerty, o které je velká poptávka. Proto dnes můžete běžně ochutnat takové dobroty, o jakým se našim babičkám ani nesnilo. Pojďme se podívat na sladkosti a dezerty zahraniční kuchyně, které rozhodně musíte ochutnat alespoň jednou za život.
Cupcake
Tradiční cuupcake pochází z Ameriky a zmínky o něm se objevily již v 18. století. Od té doby si získal oblibu po celém světě, především kvůli své variabilitě, protože cupcake můžete připravit přesně dle svých chuťových preferencí. Základ tvoří dortový piškot ve tvaru klasického muffinu, které je ozdoben čepičkou lahodného krému. Krémy se dělají máslové, tvarohové, šlehačkové a spoustu dalších.
Makronky
Francouzský dezert, který se stal symbolem luxusu a najdete ho nejen v klasických cukrárnách, ale i v pětihvězdičkových podnicích. Udělat autentickou skvělou makronku není totiž snadné a vyžaduje to dobré cukrářské dovednosti. Pro jemné těsto je základem mandlová mouka a mezi dvě půlky makronek se vloží sametový krém. Může být vanilkový, čokoládový, ovocný či jakýkoliv jiný. Pokud chcete ochutnat skvělé makronky, nemusíte hned odjíždět do Francie, můžete ochutnat makronky Hradec Králové Pink Roses.
Tiramisu
Dezert, který k nám přišel z nedaleké Itálie. Spousta českých kuchařů si recept na pravé Tiramisu trochu „počeštila“ ale to pravé, tradiční Tiramisu vás svou chutí naprosto dostane. Tento dezert je nepečený a základem mu jsou dlouhé piškoty, takzvané „lady fingers“. Krém je tvořen z mascarpone a dalšími ingrediencemi jsou silné espresso, kakaový prášek a mandlový likér. Pokud nemáte rádi příliš sladké dezerty, a naopak milujete chuť kávy, tohle bude dezert přesně pro vás.